Opnieuw vragen over gevaarlijke kruising Neer-Andelseweg Andel

Foto: Archief
17 maart 2021, 16:14
Verlopen

ALTENA - Ondanks de toezeggingen van het College is het nog stil rond de aangegeven maatregelen die de gemeente gaat treffen bij gevaarlijke kruising Neer-Andelseweg in Andel.

Zo zou het gevaarlijke kruisingsvlak bij de ingang van het sportpark van een andere kleur voorzien en gaat het College in gesprek met de dorpsraad die een plan hebben gemaakt voor een veilige oplossing. Het College wil voor de lange termijn het plan van de dorpsraad bespreken, toetsen en bezien welke maatregelen financieel, maatschappelijk en technisch haalbaar zijn.

De kruising bij de ingang van het sportpark is niet geheel goed overzichtelijk. Er wordt te hard gereden en kinderen moeten oversteken om het park te bereiken. Ook moeten ouderen afstappen om de kruising veilig te kunnen oversteken om de sportverenigingen of het vrij liggend fietspad te bereiken. Het College heeft aangegeven dat de veiligheid voor deze kruising beter kan. Deze week plaatste raadslid Otto van Breugel van CDA Altena dit onderwerp op de agenda van de gemeenteraad omdat er na 6 maanden nog niets is gebeurd. Verantwoordelijk Wethouder Tanis gaf tijdens de raadsvergadering aan dat in april de eerste werkzaamheden worden uitgevoerd en dat de oplossing die door de dorpsraad is voorgesteld snel met de Dorpsraad Andel zal worden besproken.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl