Politie onderzoekt diverse vernielingen in Hank en Nieuwendijk

Foto: Sander van Strien
18 maart 2021, 21:48
Verlopen

HANK/NIEUWENDIJK - In Hank en Nieuwendijk deed de politie donderdagavond onderzoek naar meerdere vernieling die zijn gepleegd.

Tussen 20.30 en 20.45 uur zijn er in de Kerkstraat in Hank en aan de Rijksweg in Nieuwendijk meerdere vernielingen gepleegd. Hierbij zijn inslagen ontstaan in een fietsenwinkel in Hank en een eetcafé in Nieuwendijk. De vernielingen aan een bushokje hebben mogelijk ook een relatie met de inslagen. De politie onderzocht wie deze vernielingen gepleegd heeft.

Beide eigenaren van de panden deden aangifte bij de politie. Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk gebruik is gemaakt van een luchtdrukwapen. Er zijn geen aanwijzingen dat er met een vuurwapen geschoten is. Op de avond zelf werden er diverse getuigen gehoord. Zij spreken over een blanke man van rond de 30 á 40 jaar oud. Hij was in het donker gekleed en reed in een donkerkleurige auto die een ronkend geluid maakte. Daarnaast bekijkt de politie meerdere camerabeelden. De politie roept getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl