VVD grootste partij in Altena

Foto: Sander van Strien
18 maart 2021, 12:18
Verlopen

ALTENA - Met een winst van 2,3% ten opzichte van 2017 is de VVD (21,1%) in Altena wederom de meest grootste partij. In Altena was sprake van een opkomstpercentage van 81,4 %. Er zijn dus minder mensen naar de stembus gegaan dan in 2017 (84,4%).

Het CDA levert flink in, maar blijft de tweede partij in Altena. Met een daling van 4,8% in vergelijking met 2017 heeft het CDA dit jaar 13,7% van de stemmen behaald in de gemeente. De SGP blijft redelijk stabiel met 12,4% en is de derde partij in Altena. Andere partijen die inleveren zijn de PVV, CU, SP, en GroenLinks. Forum van Democratie stijgt het hardst. Met 6,4% van de stemmen stijgt deze partij met 4,9% ten opzichte van 2017. Nieuwkomers zoals Volt, BBB, Code Oranje komen niet boven de 1% uit. Nieuwkomer JA21 weet wel winst te behalen met een percentage van 2,3% van de stemmen. De partij die landelijk als tweede uit de bus kwam, D66, behaald in Altena 7,1% van de stemmen. Dat is 1,8% meer dan in 2017.

De voorlopige uitslagen van de gemeente Altena kwamen als een van de laatste gemeenten van Brabant binnen. Het tellen van de stemmen werd 17 maart gestaakt om de volgende ochtend weer te hervatten. “Om de nauwkeurigheid te kunnen borgen is op een gegeven moment in de vroege ochtend besloten de laatste administratieve zaken in de ochtend te hervatten”, aldus een woordvoerder van de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl