Provincie: ‘Altena had meer kunnen overleggen over Op het Loev’

Foto: Sander van Strien
23 maart 2021, 19:45
Verlopen

ALTENA - De provincie Noord-Brabant vindt dat het gemeentebestuur van Altena veel meer had kunnen overleggen over een plan om op een verloederd buitendijks bedrijventerrein honderd woningen te bouwen.

Volgens de gemeentewoordvoerders is wel degelijk uitgebreid met de provincie en andere overheden, zoals het waterschap en Rijkswaterstaat, overlegd over het plan. Afgelopen maandag was de rechtszaak bij de Raad van State hierover. De provincie ging daar samen met omwonenden, onder meer verenigd in Stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk, in beroep tegen het bestemmingsplan Hoge Maasdijk.

Noord-Brabant en de Stichting vinden het woningbouwplan te massaal en op sommige plekken te hoog. Het plan zou bovendien regionale afspraken schenden over het behoud van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Gemeente Altena en de ontwikkelaar hamerden er keer op keer op dat de bouwplannen een enorme verbetering vormen, vergeleken met wat er nu staat. De Raad van State doet binnen enkele weken uitspraak.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl