Eerste visarend aangekomen bij nest in de Biesbosch

Foto: Pexels.com
26 maart 2021, 18:01
Verlopen

REGIO - Op vrijdagochtend 26 maart rond 11.12 uur was het zover. De eerste visarend is aangekomen vanuit Zuid-Frankrijk in het nest in de Biesbosch. Vanaf heden is het mogelijk om live mee te kijken bij het nest van de visarenden.

Vogelbescherming Nederland heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer en Enting Films een camera geplaatst bij het nest. De camera staat op twaalf meter hoogte en hangt een meter of drie boven het nest, zodat de kijker er recht in kan kijken. De camera werd al begin februari geplaatst, maar vanaf heden is de visarend dus aanwezig. Kijk 24/7 naar de beelden via https://www.vogelbescherming.nl/beleefdelente/visarend.

De webcam hangt er niet alleen voor het plezier van de natuurliefhebber. Sovon Vogelonderzoek zal de beelden ook uitgebreid analyseren. Ze doen onderzoek naar welke vis de visarenden precies eten en hoe de vogels zich op het nest gedragen, maar Sovon wil vooral ook weten hoe ze precies reageren op verstoringen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl