Passion Choral Evensong door Gorcum Boys Choir

Foto: Archief
30 maart 2021, 18:16
Verlopen

GORINCHEM - Op zaterdag 3 april is er een Passion Choral Evensong in de Grote kerk te Gorinchem. Het Gorcum Boys Choir o.l.v. Jeroen Bal zingt de traditionele gebeden en koorstukken met begeleiding van stadsorganist Arjan Versluis.

De Evensong komt voort uit de Engelse Reformatie. Nadat de kloosters werden gesloten verplaatste de dagelijkse getijdengebeden zich naar de kathedraal. De anglicaanse aartsbischop Thomas Cranmer voegde de traditionele gebedsmomenten samen tot een ochtend- en een avondgebed. In het avondgebed, de Evensong, worden vesper en completen gecombineerd. Deze Evensong staat in het teken van stille zaterdag, in Engeland ‘Holy Saturday’ genoemd.

De lezingen worden verzorgd door dhr. Cees Boot. De aanvang is 17.00 uur. De Evensong wordt op YouTube uitgezonden via de stream van Wijkgemeente Grote Kerk Gorinchem via www.pgggrotekerk.nl. U wordt van harte uitgenodigd deze Passion Choral Evensong online te bezoeken. Een moment van bezinning en gebed in de prachtige Grote Kerk van Gorinchem.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl