Christian Alderliesten opvolger Paula Jorritsma als lijsttrekker Progressief Altena

Foto: Progressief Altena
8 oktober 2021, 21:13
Verlopen

ALTENA - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van Progressief Altena op 7 oktober heeft de partij Christian Alderliesten aangewezen als opvolger van Paula Jorritsma.

Naast de nieuwe lijsttrekker werden ook het verkiezingsprogramma en de nummers twee tot en met tien van de kieslijst bekendgemaakt. Jorritsma is de huidige wethouder zorg, werk, welzijn en cultuur voor de gemeente Altena, een functie die zij ook bekleedde in de voormalige gemeente Woudrichem. Met Alderliesten kiezen de progressievelingen opnieuw voor een verbinder die niet bang is om het debat op te zoeken met andere partijen. Deze stedenbouwkundige loopt al een tijdje mee in zijn partij, eerst als gemeenteraadslid in de vroegere gemeente Werkendam en momenteel als raadslid in de gemeente Altena.

Hij kijkt graag vooruit: “Of het nu gaat over de zorg, de energietransitie, woningbouw, mobiliteit of werkgelegenheid: op heel veel thema’s moeten nog flinke stappen worden gezet richting de ‘groen-blauwe oase’ die Altena zou kunnen zijn. Het is nu of nooit. Hiervoor hebben we iedereen nodig: (maatschappelijke) organisaties, verenigingen, kerkgemeenschappen en de vele vrijwilligers. Juist de gemeente kan dit #MogelijkMaken. Of het nu gaat om cultuur(historie), natuur, landschap of die karakteristieke eigenheid van onze kernen: onze (klein)kinderen moeten kunnen blijven genieten van àl deze kwaliteiten. Eenmaal gekapt, gesloopt of dichtgebouwd, krijgen we die kwaliteit nooit meer terug. Er ligt dus een grote uitdaging om hierin een harmonie te vinden met belangrijke thema’s als woningbouw, bedrijventerreinen en energievoorziening. Deze ambities kosten niets extra, duren ook niet langer, maar zorgen wel voor een blijvend gezonde, mooie leefomgeving in Altena. Dat is waar ik me namens Progressief Altena de komende vier jaar weer maximaal voor wil inzetten.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl