Op Loevestein ‘aan het werk in de herfstvakantie

Foto: Archief
8 oktober 2021, 20:58
Verlopen

POEDEROIJEN - Loevestein is 663 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. In de herfstvakantie is er weer zo’n speciaal verhaal. Oktober is traditiegetrouw de maand van de geschiedenis, met dit jaar het thema ‘aan het werk’.

Loevestein heeft sinds 1358 veel verschillende bewoners in en rondom het kasteel gehad. Zij hadden allemaal verschillende beroepen, van kasteelheer tot wasvrouw, alsook een heel aantal ‘vergeten beroepen’ zoals ijzersmid en touwslager. Beleef geschiedenis in het echt en ontdek deze vakantie alles over de oude ambachten van Loevestein. In het vakantieverhaal wordt gekeken naar de beroepen op Loevestein in de tijd van de Hollandse Waterlinie. Er waren toen vooral gevangenen en soldaten, maar het was in die tijd heel gewoon om je vrouw en kinderen mee te nemen. En die kinderen moeten ook naar school. Loevestein was in feite een klein dorp met beroepen als schoolmeester, bakker, vroedvrouw en dominee. Tegenwoordig zijn er gidsen in plaats van soldaten en is er geen kasteelheer maar een beheerder. 

“De anderhalve meter regel is verdwenen en daardoor is er ook weer wat meer mogelijk met extra activiteiten”, vertelt beheerder Tim Schrijver enthousiast. In de herfstvakantie kun je ook de 1001 bommen en granaten presentatie beleven. Want Loevestein is meer dan een kasteel. In de herfstvakantie is Loevestein van 16 t/m 31 oktober elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en het dag-programma op https://www.slotloevestein.nl/activiteiten/herfstvakantie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl