Belevingsfilm veerdienst in oorlogstijd

Foto: Riveer
10 oktober 2021, 11:38
Verlopen

REGIO - Op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober heeft iedereen na twee maal uitstel opnieuw de kans om bij Riveer de prachtige belevingsfilm te zien 'Veerdienst in oorlogstijd'.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog hielden sommige schepen van de veervloot van Riveer het hoofd niet boven water. Aan de hand van het verhaal van een ooggetuige beleeft u het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk. De pont werd op 28 oktober 1944 geraakt door drie bommen, net op het moment dat hij voor het eerst met een Duitse bemanning voer. Dat de voorstelling op dezelfde dag plaatsvindt als die waarop het veer in 1944 gebombardeerd werd, maakt het extra bijzonder.

De gratis rondvaarten met vertoning van de film vinden plaats op de veerpont Gorinchem VIII en duren ongeveer een uur. De vaarten op donderdag 28 oktober zijn reeds volgeboekt. Daarom gaat Riveer bij voldoende aanmeldingen op vrijdag 29 oktober nog twee vaarten doen om 19.30 en 21.00 uur, die starten vanaf de veersteiger Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Wilt u een vaart bijwonen? Geef u nu op via ac.haubrich@riveer.nl onder vermelding van het tijdstip, uw telefoonnummer en het aantal personen. Aanmelden kan voor maximaal 2 personen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl