Stel paal en perk aan recreatie in Biesbosch

Foto: Archief
10 oktober 2021, 15:48
Verlopen

REGIO - De Stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch doet in een brief aan onder andere de gemeente Altena een oproep om paal en perk te stellen aan de tijden dat recreanten Nationaal Park en Natura 2000-gebied De Biesbosch binnen kunnen.

Volgens de stichting laten veel dieren in de Biesbosch zich overdag niet meer zien door de sterke toename van het aantal recreanten. Onder meer bevers, reeën en marterachtigen leiden een teruggetrokken leven en verplaatsen zich alleen ’s nachts, terwijl ze in andere delen van Europa ook overdag actief zijn.

De stichting stelt dat de Biesbosch in eerste instantie een natuurgebied is en recreatie op de tweede plaats komt. Dat betekent dat de recreatie veel meer gereguleerd zou moeten worden. Het varen in de Biesbosch is echter juist enorm toegenomen. Er zijn steeds meer verhuurbedrijven en die hebben ook steeds meer boten. De stichting wil dat gemeenten samen met Staatsbosbeheer, dat al regelgeving heeft voor de Biesbosch, verder paal en perk stelt aan de recreatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl