Stedenbouwkundigplan Achter de Schans: waterrijk en groen wonen in verschillende buurten

Foto: Gemeente Altena
15 oktober 2021, 14:35
Verlopen

WERKENDAM - Wethouder Hans Tanis en projectontwikkelaars Jansen Bouwontwikkeling en Van Wanrooij Projectontwikkeling hebben het stedenbouwkundigplan voor fase 1 van nieuwbouwwijk Achter de Schans in Werkendam gepresenteerd.

De nieuwe wijk, die in twee fases wordt gebouwd, kenmerkt zich door veel water en groen en een opdeling in verschillende buurten. In totaal komen er ongeveer 300 woningen, waarvan de eerste 150 woningen in fase 1 gebouwd worden. Achter de Schans bestaat uit drie woonbuurten met allemaal een eigen invulling, sfeer en karakter. Die verschillen ontstaan door de openbare ruimte verschillend in te richten en door de bouw van woningen in verschillende architectuurstijlen. De meest noordelijke buurt bestaat, na de bouw van beide fases, uit twee eilanden omringt door water. Het uiterlijk van de woningen in deze buurt is divers.

De bouw van fase 1 gebeurt in verschillende etappes. Eind dit jaar start de verkoop van de bouwkavels die de gemeente verkoopt. De projectontwikkelaars starten eind 2021, begin 2022 met de verkoop van de eerste woningen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl