ChristenUnie Altena organiseert een avond over woonvormen en zelfbouw

Foto: Archief
16 oktober 2021, 05:53
Verlopen

GIESSEN - Er kan meer als we buiten standaard ontwikkelingen durven te denken. Daarom organiseert ChristenUnie Altena een avond over wonen in Altena.

Op deze avond wordt enerzijds de mogelijkheden gepresenteerd hoe burgers zelf of als collectief de regie over woningbouw in de kernen weer kunnen nemen en anderzijds ophalen waar burgers tegenaan lopen op hun zoektocht naar passende woningen en hoe de raadsleden een brugfunctie kunnen vervullen naar de gemeente. Wethouder Tanis zal een toelichting geven over de recent vastgestelde woonvisie en over de woningopgave in Altena. Daarnaast zal statenlid Hermen Vreugdenhil (CU/SGP Brabant) het hebben over nieuwe woonvormen en zelfbouw in Brabant en de mogelijkheden die de nieuwe omgevingswet hierin bieden. Als laatste zal raadslid Anne Duizer van ChristenUnie Altena toelichting geven hoe burgers zelf de regie in handen kunnen nemen om woningen te bouwen.

De avond zal plaatsvinden op woensdag 27 oktober van 20.00 tot 21.30 uur in de Hartenbrigade in Giessen. Deze avond is niet alleen voor leden, maar voor alle inwoners van Altena. Voor meer informatie kunt u kijken op www.altena.christenunie.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl