Heropening gerestaureerde brug Jannezand bij Hank

Foto: Dick de Witte
18 oktober 2021, 20:51
Verlopen

HANK - Een behaaglijk oktoberzonnetje gaf de officiële heropening van de Jannezandbug op zaterdag 16 oktober een feestelijk tintje. De oorspronkelijke brug uit 1930 is de afgelopen jaren veel besproken. De gemeente Altena heeft de brug laten restaureren.

De restauratie van de zo’n honderd jaar oude brug heeft veel voeten in de aarde gehad. In oktober 2018 werd het werk aan de brug stilgelegd na protesten uit Hank, waarmee werd voorkomen dat de brug een modern brugdek zou krijgen. De gemeente schakelde daarop de Stichting Ontwikkeling Altena (StOA) in om te zorgen dat de brug historisch verantwoord opgeknapt zou worden. In de jaren ’60 raakte de monumentale brug buitengebruik. Sindsdien is er nauwelijks nog onderhoud gepleegd.

De brug werd geopend door de vijf kleinkinderen van Louis de Bot. Hij was een voorvechter van de restauratie en het behoud van de brug. Zelf kon de Bot de heropening helaas niet meer meemaken door zijn plotseling overlijden in mei van dit jaar. Wethouder Paula Jorritsma is ontzettend trots op het resultaat van de restauratie. In de toekomst gaat de gemeente werken aan veiliger fietsen en lopen naar de brug.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl