Bloedstollende vierde kwart zorgt uiteindelijk voor winst bij Virtus

Foto: Archief
19 oktober 2021, 10:39
Verlopen

WERKENDAM - Na de winst van vorige week op het sterke Vlissingen was het zaak voor Virtus uit Werkendam om het goede teamspel opnieuw te laten zien in de 1e ronde van het NBB bekertoernooi tegen het Amersfoortse team Crackerjacks.

De bezoekers begonnen vrijwel meteen in een 3-2 zoneverdediging. Door veel druk op de guards te zetten pakten de mannen van Virtus veel steals en daardoor fast breaks en dus makkelijke scores. Stand na 1 kwart 22-19. Het gevoel was dat het een makkelijke avond zou worden, maar dit liep wat anders. De druk op Crackerjacks werd minder en met name hun 3-puntschutters mochten vrij aanleggen en scoren. Ook kreeg Virtus geen vat op hun zone verdediging en daardoor liepen de aanvallen stroef met veel balverlies. Rust 41-47.

Het zou dus weer knokken worden net als vorige week tegen Vlissingen. Onder aanvoering van een sterk spelende Peter van de Stelt sprokkelde Virtus wat punten bij elkaar en kwam daardoor op gelijke hoogte. Met nog 10 minuten te spelen stond 63-63 op het scorebord. In een bloedstollend 4e kwart kon het alle kanten op. Gelukkig gingen Cas Vos en Martijn Both zich bemoeien met de scores en zo kon de zege veilig worden gesteld. Een score van captain Ton Visser in de laatste minuut bracht de eindstand op 86-83.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl