Dag van de Stilte in Woudrichem: Op pad met Jos Korthout

Foto: Archief
22 oktober 2021, 14:32
Verlopen

WOUDRICHEM - Op de Dag van de Stilte, op zondag 31 oktober, kunt u gratis meelopen met levenscoach Jos Korthout uit Woudrichem.

Om 10.00 uur wordt er verzameld bij de Gevangenpoort in Woudrichem. We zetten alle zintuigen wijd open. De deelnemers zullen erbij stilstaan hoezeer de natuur lijdt onder achteloos menselijk handelen. In stilte zal opnieuw eer worden gebracht aan de heiligheid van de rivier, zoals verre voorouders dat in de oudheid al deden. De Kelten, Germanen en de Romeinen hadden ontzag voor de macht van de rivier. Die kracht kwam vooral tot uiting bij hoog water en massale overstromingen. Ze waren ook heel dankbaar voor de mogelijkheden die de rivier bracht om land te bevloeien, het vee te drenken, er goederen over te vervoeren en als veilige grens van het eigen gebied.

Tijdens de wandeltocht langs de Boven-Merwede wordt gezwegen, totdat men rond 13.30 uur terug in Woudrichem is. Bij boekhandel Tante Bethje Books worden de deelnemers verwelkomd met wat te drinken. Daar zullen de ervaringen met elkaar gedeeld worden. Aanmelden kan via een e-mail naar j.a.m.korthout@planet.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl