Taakstraf en drie maanden voorwaardelijk celstraf geëist voor Werkendammer Piet A.

Foto: Archief
23 oktober 2021, 13:44
Verlopen

BREDA/WERKENDAM - In totaal zijn er 56 mensen die in 2014 werden benadeeld door het bedrijf Online Trading Center. Daar kochten ze Apple-telefoons, -tablets of -computers. Ze werden echter nooit geleverd.

Tegen de Werkendamse eigenaar van de zaak, Piet A., is donderdag 150 uur taakstraf geëist en drie maanden voorwaardelijk cel. De 53-jarige Piet A. uit Werkendam is echter alleen de katvanger. Ene Khalid vroeg hem of hij bij de notaris een bedrijf op zijn naam wilde zetten. A. zou 250 euro per maand krijgen voor zijn diensten. Khalid kopieerde zijn ID-kaart en die gebruikte hij te pas en te onpas, zo lijkt het. Piet A. verklaarde bij de rechtbank nergens van te weten.

De Officier van justitie vond dat A. toch een belangrijke rol speelde. Daarom eiste ze een taakstraf. Ook zou de Werkendammer aan 36 schuldeisers in totaal zo’n 10.000 euro terug moeten betalen. De advocaat van A. bepleitte dat de verdachte zelfs van medeplichtigheid aan de oplichting moet worden vrijgesproken. De uitspraak is 4 november.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl