AltenaLokaal wil onderzoek naar sneltesten bij plaatselijke exploitanten

Foto: Archief
25 oktober 2021, 17:16
Verlopen

ALTENA - De fractie van AltenaLokaal vraagt het college van de gemeente Altena om te onderzoeken of de gemeente kan, wil en mag experimenteren met sneltesten die ter plaatse bij exploitanten kunnen worden aangeschaft als geen geldige QR-code kan worden getoond.

Landelijk zien we dat er een tweedeling ontstaat rondom de toegangspassen van corona, waarbij lokale ondernemers, dorpshuizen en andere exploitanten het niet makkelijker hebben gekregen met deze maatregel. Vanuit het netwerk van AltenaLokaal en opgehaalde informatie hoort men daar ook klachten over. Verder is er ook discussie of een QR-code voldoende zekerheid biedt op een actuele gezonde situatie.

Binnen Altena is er geen locatie waar er toegangstesten worden afgenomen, waardoor het voor niet gevaccineerde inwoners lastiger is om spontaan een bezoek aan de bioscoop of een restaurant. Dit maakt het volgens de partij lastiger om deel te kunnen nemen aan de samenleving. Fractievoorzitter Philip den Haan: “De fractie van AltenaLokaal wil ervoor waken dat mensen in onze gemeenschap uitgesloten raken.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl