AltenaLokaal pleit voor vroegsignalering jeugdzorg tijdens behandeling begroting

Foto: Archief
27 oktober 2021, 18:54
Verlopen

ALTENA - AltenaLokaal gaat bij de behandeling van de begroting 2022 aan het college vragen om in overleg met het basis- en voorgezet onderwijs in Altena een concreet uitvoeringsprogramma te maken waarbij met vroegsignalering (zwaardere) jeugdzorg moet worden voorkomen.

Niet alleen landelijk, maar zeker ook lokaal zijn de zorgen groot over de steeds maar stijgende kosten voor de (zwaardere) jeugdzorg. Al diverse malen is aan het Rijk geadviseerd om met een nationaal preventieprogramma Jeugd te komen om zo vroegtijdig problemen te voorkomen en gezinnen, opgroeiende kinderen en jongeren te versterken. Omdat dit landelijk niet of in ieder geval niet genoeg wordt opgepakt, stelt AltenaLokaal voor om er in de gemeente Altena maar eens ‘gewoon’ mee te beginnen.

AltenaLokaal wil dan ook dat er niet weer veel tijd en geld verloren gaat aan het opstellen van een visie, maar dat de handen uit de mouwen moeten worden gestoken en een concrete eerste stap richting een oplossing moet worden gezet. Als de andere raadsfracties het hiermee eens zijn, moet wat AltenaLokaal betreft het uitvoeringsprogramma in het eerste kwartaal van 2022 door de gemeenteraad van Altena worden besproken en goedgekeurd, zodat aan het begin van het schooljaar 2022-2023 met de echte uitvoering kan worden begonnen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl