Bio-asfalt aangebracht aan de Midgraaf in Almkerk

Foto: Facebookpagina Roland van Vugt
2 november 2021, 17:58
Verlopen

ALMKERK - Tijdens onderhoud aan de Midgraaf in Almkerk is afgelopen maandag een laag bio-asfalt aangebracht. Het is het eerste bio-asfalt in Altena en 1 van de 25 landelijke proefstroken.

Het proefvak maakt deel uit van een landelijk project om wegenbouw te vergroenen en de CO2- uitstoot te verminderen. Binnen het project wordt een deel van de fossiele brandstof in asfalt, bitumen, vervangen door een biobased grondstof, lignine. Lignine is een bestanddeel van planten en bomen. Het komt onder andere als reststroom vrij bij de productie van pulp en cellulose.

Door de aanleg van proefstroken met bio-asfalt wordt kennis opgedaan om de technologie later op grote schaal toe te passen. Wethouder Roland van Vugt noemt dit een innovatie die mooi past in de duurzaamheidsambities van de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl