Rijkswaterstaat in gesprek met geïnteresseerde aannemerscombinaties.

Foto: Rijkswaterstaat
2 november 2021, 18:01
Verlopen

REGIO - Voor de verbreding van de A27 tussen de knooppunten Hooipolder en Everdingen is Rijkswaterstaat in gesprek met drie geïnteresseerde aannemerscombinaties.

In de opdracht valt ook het vervangen van de bruggen bij Gorinchem en over het Keizersveer. Rijkswaterstaat kiest daarbij voor een zogenaamde tweefasenaanpak. Dat houdt in dat de aannemer die de klus krijgt pas een prijs hoeft af te geven als hij een goed beeld heeft van de meest risicovolle en onzekere delen in de bouwfase. Dit om te voorkomen dat bouwkosten gaandeweg steeds naar boven moeten worden bijgesteld.

Eerder deze week maakte Rijkswaterstaat de wensen bekend voor de laatste 7 kilometer tussen Everdingen en Houten. Ook in dat traject zitten twee bruggen. Hiervoor wil Rijkswaterstaat dezelfde methode toepassen als voor de Merwede- en Keizersveerbruggen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl