Roland van Vugt en Tineke Zaal voeren lijst CDA Altena aan

Foto: CDA Altena
5 november 2021, 20:56
Verlopen

ALTENA - CDA Altena stelde donderdag 4 november tijdens een druk bezochte ledenvergadering de kieslijst vast.

Aan kop Roland van Vugt, wethouder en voormalig Brabants statenlid. Onder zijn aanvoering werd het CDA in 2019 de grootste partij van Altena. De leden vonden unaniem dat hij opnieuw de kar moet trekken. “In turbulente tijden is vertrouwd, bekwaam en bindend leiderschap gewenst”, aldus CDA Altena voorzitter Harm Jan van der Beek. “Roland is een verbinder binnen Altena. Hij maakt waar dat hij er is voor alle inwoners en ondernemers, die een beroep op hem doen. Hij belooft niet meer dan wat hij kan waarmaken. Zijn inzet voor Altena is tomeloos.”

De Almkerkse Tineke Zaal – van der Steen staat op 2. Huidig fractievoorzitter Arno Bouman uit Genderen bezet plaats 3. Jongste nieuwkomer op 4 is Jade Buchholtz uit Dussen. Nieuwendijker Otto van Breugel op 5. Wendy van Ooijen – van Breugel plaats 6, Rene Roovers uit Sleeuwijk op 7, op 8 Gerard Vos uit Drongelen, Claudia Schipper-Heijmans uit Hank op plaats 9, Arie Pieter Verdoorn uit Wijk en Aalburg bezet plaats 10, de Werkendamse Hannie Visser-Kieboom staat op 11 en Jannick Pelle uit Andel complementeert de top 12.

Voorzitter Van der Beek: “Hier staat een team, herkenbare betrokken mensen. Zij zijn dichtbij en bereikbaar voor alle inwoners van Altena. Opvallend is het groot aantal vrouwen en jongeren op verkiesbare plaatsen. Daar ben ik trots op! Bovendien zien we een mooie spreiding over de kernen van Altena en een goede mix van deskundigheid. Deze mensen gaan ervoor!” Roland van Vugt: “Wij staan voor een bestuur met oog en oor voor onze inwoners. Rentmeesterschap zien wij als opdracht. Besturen vanuit de menselijke maat is onze missie. Altena is meer een wij-land dan een eiland. Ons antwoord op de verharding en polarisatie in onze samenleving is de dialoog; luisteren, denken, doen. Lokaal zijn we op ons best.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl