Matthijs van Oosten keert niet terug op verkiesbare plaats op CDA-kieslijst

Foto: Gemeente Altena
6 november 2021, 18:26
Verlopen

ALTENA - De gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 staan voor de deur. Alle lokalen partijen zijn druk bezig met de voorbereidingen hierop. In de media verschijnen gekozen lijsttrekkers, vastgestelde kieslijsten en verkiezingsprogramma's.

Ook CDA Altena presenteerde afgelopen week de kieslijst voor de naderende gemeenteraadsverkiezingen met Roland van Vugt als lijsttrekker. De grote afwezige in de ‘Top 12 van het CDA’ is huidig wethouder Matthijs van Oosten. In een brief aan de leden van CDA Altena laat hij weten zichzelf niet opnieuw verkiesbaar te stellen na maart 2022. Matthijs van Oosten: “Ik heb besloten mij niet opnieuw verkiesbaar te stellen voor de volgende bestuursperiode. Onze voorzitter Harm Jan van der Beek heb ik hiervan al eerder op de hoogte gebracht. Een gesprek met de adviescommissie heb ik ook bewust niet gevoerd om zo geen valse verwachtingen te creëren.”

Van Oosten geeft aan dit besluit niet gemakkelijk te hebben genomen: “Ik vind het namelijk een grote eer om namens het CDA wethouder te zijn in onze mooie gemeente Altena. In maart 2022 ben ik al 11 jaar politiek actief, waarvan bijna twee periodes als wethouder. Prachtige, maar ook zeer intensieve jaren.” De Sleeuwijkse wethouder geeft aan dat hij de afgelopen maanden tot het besef is gekomen dat hij meer balans wil creëren tussen werk en privé. Van Oosten: “Hoe ik dat precies ga doen, weet ik nog niet. Wel staat vast dat ik na de verkiezingen mijn professionele carrière ergens anders voort zal gaan zetten.” Begin oktober, na een paar maanden van afwezigheid, liet de gezondheid van wethouder Van Oosten het toe om zich weer in te zetten voor Altena, haar inwoners en ondernemers. Tot op heden is dat niet volledig.

Eerder gaf Paula Jorritsma, huidig wethouder voor Progressief Altena in een telefonisch interview in A-Magazine op Radio A-FM, ook aan zichzelf in de volgende bestuursperiode niet opnieuw verkiesbaar te stellen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl