Safety first voor deelnemers en bezoekers Vestingstad Run in Woudrichem

Foto: Archief
6 november 2021, 05:54
Verlopen

WOUDRICHEM - De Vestingstad Run in Woudrichem gaat, ondanks de verscherpte maatregelen, gewoon door. Organisator Altena Road Runners zegt er alles aan gedaan te hebben om de op dit moment geldende maatregelen in acht te kunnen nemen.

“Het was even slikken dinsdagavond toen demissionair premier Mark Rutte vertelde dat de coronamaatregelen voor sporters drastisch aangepast zouden worden”, zegt voorzitter Hans Verbeek van Altena Road Runners. “Wij hadden al voorzorgsmaatregelen genomen. Zo kon er alleen maar worden voor ingeschreven waardoor er geen lange wachtrijen bij de inschrijftafel zouden komen te staan. Wij hadden daarmee al ervaring opgedaan bij de Ronde van Giessen in september van dit jaar en daar bleek het uitstekend te werken.”

De maatregelen voor de Vestingstad Run zijn ten opzichte van Giessen nog verder uitgewerkt. De deelnemers die hun nummer komen ophalen doen dat buiten in een tent. Waar de deelnemers rekening mee moeten houden is dat de kleedkamers en douches in het Rondeel niet beschikbaar zijn. De horeca is wel open, maar hier gelden de coronaregels. Het publiek dat naar de wedstrijd komt zal wel andere halve meter afstand van elkaar moeten houden als ze niet bij elkaar horen.

Wat betreft het deelnemersaantal hoeft de organisatie ook niet te klagen. Dinsdagavond stond de teller voor het aantal deelnemers nog op 200, daar zijn er de laatste dagen nog 100 bijgekomen. De start van de halve marathon en de prestatielopen over 6 en 11 kilometer is om 14.00 uur bij het Rondeel, om 13.15 uur zijn er diverse jeugdlopen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl