Team Voltena Dames 3 speelt tegen het Nederlands Transplantatie Team

Foto: Rene van der Giessen
10 november 2021, 08:49
Verlopen

WERKENDAM - Afgelopen zaterdag zijn diverse sporters van de stichting Sport en Transplantatie in Prinsenbeek aanwezig geweest om hun kunsten te vertonen. Tafeltennis, volleybal, badminton en voetbal zijn vier van de sporten binnen de stichting die daar waren uitgevoerd.

Op die dag hebben verschillende lokale verenigingen hun diensten aangeboden, zodat deze sportmiddag een groot succes werd. Het Nederlands Transplantatie Team heeft een oefenwedstrijd gespeeld tegen Team Voltena Dames 3 uit Altena en deze wedstrijd werd nipt verloren. Ook Tafeltennisvereniging Prinsenbeek was aanwezig met het geven van een training en het opzetten van een robot. Hopelijk is dit de start van meerdere sportdagen in heel Nederland.

Er bestaat nog veel onduidelijkheid bij mensen over het bewegen en sporten na een transplantatie. Maar dat is gewoon mogelijk. Iedereen met een transplantatie is welkom en iedereen kan en mag meedoen op zijn of haar manier, tempo en niveau. De stichting bestaat al vele jaren, maar is nog te onbekend in Nederland. Via o.a. Steunpunt Aangepast Sporten en Uniek Sporten hoopt de stichting meer bekendheid te generen over de mogelijkheden van sporten na een transplantatie. Meer informatie op www.transfit.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl