Oerlemans Plastics pakt goud met flexografisch topdrukwerk

Foto: Peter Vos
13 november 2021, 05:40
Verlopen

GENDEREN/GIESSEN - Woensdagavond 11 november presenteerde de jubilerende brancheorganisatie EFTA Benelux haar vijfde uitreiking van de EFTA Benelux Awards in het Hilton hotel in Antwerpen.

Tijdens dit evenement worden kwalitatieve producties uit de flexografische industrie getoetst. In aflopende volgorde ontvingen de beste inzendingen qua drukwerk waardering met Gouden, Zilveren, Bronzen Awards en Eervolle vermeldingen. Oerlemans Plastics uit Giessen kreeg de eer het beste overall drukresultaat (Best of Show) te hebben ingebracht met bedrukte diepvriesfolie van een bekend Zweeds meubelwarenhuis.

Het flexoprint drukwerk haalde al in de categorie Medium het goud, wat opmerkelijk was. Dit jaar waren met name in deze categorie de meeste inzendingen voor de vakprijs. Directeur Johan Kranenbroek van Oerlemans Plastics is verrast én trots: “In deze branche hebben we te maken met 140 inzendingen. Om dan na de finale huiswaarts te keren met de hoofdprijs…daar word je stil van! Veel flexodrukbedrijven hebben een afgewogen drukwerkselectie gemaakt van modellen om mee te dingen naar de felbegeerde Awards. Het resultaat is geweldig voor onze vakmensen: drie prijzen, waaronder de hoofdprijs van de Efta Awards in de Benelux!”

De Oerlemans Packaging Group, het moederbedrijf van Oerlemans Plastics en Flexpak, investeert al decennia in verduurzaming van haar productaanbod. Het familiebedrijf produceert klant specifieke, flexibele verpakkingen en folies van hoge kwaliteit. Nieuwe verpakkingsconcepten worden voortdurend ontwikkeld via extrusie, flexodruk en conversie op acht locaties in Nederland. De producent bestaat uit zes dochterondernemingen (Fardem, Flexpak, Oerlemans Plastics, Oosterwolde Plastic Industrie, Perfon en Plasthill) die gezamenlijk een breed scala aan verpakkings- en folie producten aanleveren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl