BC Virtus bekert weer een ronde verder

Foto: Ron Dekker
16 november 2021, 11:44
Verlopen

WERKENDAM - De wedstrijd tegen het Groningse Celeritas-Donar was er afgelopen zaterdag één van de lange adem. Virtus startte sterk in de aanval, maar slap in de verdediging.

Zo stond de stand na 10 minuten op 23-25 in het voordeel van de bezoekers. In die fase mochten hun 3-puntschutters aanleggen voor een aantal afstandsschoten die feilloos doel troffen. Zij hielden de Groningse formatie in de wedstrijd. Het Groningse team kon maar zes spelers op de been brengen om af te reizen naar Werkendam. Coach Jorritsma gaf mede daarom ook de opdracht om hen constant onder druk te zetten. Begin 4e kwart staat er 59-60 op het scorebord in het voordeel van de bezoekers. Die staan al bijna de hele wedstrijd in een zoneverdediging en dit hielp hen om aanspraak te maken op de overwinning.

Dit werkte tot 5 minuten voor het eind, want toen sloeg Virtus een belangrijke slag. Een run van 15-2 maakte het beslissende gat, mede door driepunters van Ton Visser en Jimmy van Leeuwen. Ook de verdediging werd nog eens stevig aangetrokken en het verzet van de Groningers was gebroken. Scores van Martijn Both, Julian Schrijvers en Cas Vos zorgden ervoor dat Virtus de wedstrijd zakelijk uit kon spelen. De eindstand werd uiteindelijk 88-75. Zo bereikt Virtus de 3e ronde van het NBB-bekertoernooi. Aanstaande zaterdag speelt Virtus een thuiswedstrijd tegen DAS uit Delft.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl