Meer dan de helft van 2- en 3-jarigen in Altena gaat niet naar de tandarts

Foto: Pixabay
20 november 2021, 17:31
Verlopen

ALTENA - Uit onderzoek van Independer blijkt dat ouders hun jonge kinderen steeds minder vaak meenemen naar de tandarts. 51 % van de kinderen van 2 en 3 jaar oud in Altena ging in 2019 niet naar de tandarts.

En dat terwijl het advies is om vanaf die leeftijd de tanden twee keer per jaar te laten controleren. Diverse tandartsen uit Altena spreken hierover hun zorgen uit in Weekblad Het Kontakt. Tandarts Nienke Blom van tandartsenpraktijk Woudrichem vindt dit percentage schokkend. Zij probeert ouders ervan te overtuigen dat het belangrijk is dat men met 2 of 2,5 jaar ook met het kind op controle komen.

In de tandartspraktijk in Wijk en Aalburg lijkt het percentage wel overeen te komen met wat ze in de praktijk zien. Zij vinden het wel opvallend dat kinderen soms pas met vier of vijf jaar naar de tandarts komen. Soms blijkt bij het eerste bezoek dat ze dan al meerdere gaatjes hebben. Een tandartsbezoek voor kinderen tot 18 jaar wordt overigens door de verzekeraar volledig vergoed.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl