Battlefield Tour ‘Het front aan de Bergsche Maas’

Foto: Facebook Oorlogsmuseum Veen
21 november 2021, 11:03
Verlopen

VEEN - Vanuit Oorlogsmuseum Veen worden er door Footsteps in History Battlefield Tours georganiseerd.

Een Battlefield Tour is een rondleiding door een bepaald gebied waarbij men op zoek gaan naar restanten en bijzondere locaties die ons herinneren aan de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de tour wordt aan de hand van historisch fotomateriaal en van voorwerpen het verhaal verteld van de gebeurtenissen op de betreffende locatie. Op deze wijze kunt u de locatie vergelijken met de situatie nu en toen. Tijdens deze tour richt men zich op de gebeurtenissen die zich afspeelden tussen de dorpen Wijk en Aalburg en Dussen. Niet veel mensen weten dat deze dorpen vanaf november 1944 tot mei 1945 midden in de frontlinie waren gelegen en dat het grote gevolgen had voor het Land van Heusden en Altena. Tijdens deze tour wordt aandacht besteed onder andere aan de gebeurtenissen rondom de bruggen bij Wijk en Aalburg in mei 1940 en gaan we in op de strijd om het Kapelsche Veer.

De tour wordt bij voorkeur gegeven op zaterdagochtend om 09:00 uur en duurt gemiddeld drie uur. De start is bij de Kromme Nol. De tour wordt iedere maand aangeboden, maar loopt snel vol. Er zijn nog plaatsen voor de tour van 12 maart 2022 en 9 april 2022. Kijk op http://oorlogsmuseumveen.nl/battlefield-tour/ voor alle informatie.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl