Maak uw erf aantrekkelijker voor vogels

Foto: Gemeente Altena
21 november 2021, 10:55
Verlopen

ALTENA - Erven zijn een belangrijk leefgebied voor dieren als zwaluwen, mussen, uilen en vleermuizen. De laatste jaren lopen de aantallen van deze soorten flink achteruit doordat erven steeds ‘kaler’ en netter worden. Gemeente Altena heeft zich aangesloten bij ErvenPlus.

Met dit project van Brabants Landschap wil men erven aantrekkelijker maken voor vogels en andere dieren. Woont u in het buitengebied? Wilt u de vogels rond uw erf een handje helpen? Als u meedoet aan het project krijgt u advies in de vorm van een ‘erfscan’. Samen kijkt u op uw erf naar de mogelijkheden voor nestkasten en beplanting. De materialen worden daarna geleverd. Aanmelden voor dit project kan via brabantslandschap.nl/ervenplus.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door financiering van de Provincie Noord-Brabant en de gemeente.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl