Marjo Goelema vlindert naar Brabants record

Foto: Dirk de Kooter
23 november 2021, 18:31
Verlopen

WERKENDAM - Ongeveer 30 zwemmers hebben het afgelopen weekend op twee plaatsen aan wedstrijden.

In Andel werd de tweede wedstrijd gehouden van de KNZB zwemcompetitie en in Vlaardingen stond een masterswedstrijd op het programma. In Andel werden 30 persoonlijke records genoteerd en tijdens de masterswedstrijden werden twee club en één Brabants Masters Record verbeterd.

Senioren zetten toon tijdens competitie

Normaal gesproken worden er niet veel persoonlijke records gezwommen door de senioren, maar in Andel waren drie dames goed op dreef. Jade Groeneveld, Margonda Versluis en Mandy Versluis wisten zich op de 200 wisselslag te verbeteren en als dat nog niet genoeg was verbeterde Mandy zich ook nog op de 100 school. Op de estafette, 4×100 wisselslag dames, zwommen Jade, Sanne van de Pol, Redine van Breugel en Mandy sneller dan hun inschrijftijd.

Naast deze dames wisten ook Tijn den Braber, Mirthe Bults, Silke Jetten, Amy en Lars de Kooter, Shanya Muilenburg, Jansje de Ridder, Romée van Rossem, Roos Suppers, Hannah en Rik Vink, Maud en Tess Vonk en Anieke aan den Wiel één of meerdere persoonljike records te verbeteren. In veel gevallen ging het om meerdere seconden.

Later deze week zal de tussenstand na deze wedstrijd bekend zijn en dan weet men of de tweede plaats in de competitie nog steeds in handen is van de Biesboschzwemmers.

Marjo Goelema doet gek

In aanloop naar de wedstrijd in Vlaardingen gaf Marjo aan eens gek te willen doen, ze wilde zich inschrijven voor de 50 en 200 vlinderslag. Het laatste nummer heeft ze nog nooit gezwommen in haar lange carrière. Uiteindelijk heeft Marjo tijdens de 200 vlinderslag twee clubrecords verbeterd in haar categorie, zowel op de 100 als de 200 meter was ze sneller dan het clubrecord. Haar eindtijd was zelfs een ruime verbetering van het Brabants Masters Record.

Naast Marjo kwamen ook nog Pieter Pijnenburg, Wouter vand er Stelt, Mandy en Nico Swart en Paul en Annette Wijnja in Vlaardingen aan de start. Zij wisten deze middag ook een goede stap te zetten in de richting van de Nederlandse Masters Kampioenschappen die begin februari 2022 in Rotterdam gehouden gaan worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl