Brand bij Maaswaarden door gasbel in verwarmingsketel

Foto: Archief
26 november 2021, 10:02
Verlopen

WIJK EN AALBURG - De brandweer is vrijdag 26 november omstreeks 9.30 uur uitgerukt voor een brand aan de Azaleastraat in Wijk en Aalburg.

Het betrof zorgcentrum Wijkestein van Maaswaarden ouderenzorg. Diverse brandweerkorpsen kwamen ter plaatse. Om 9.40 uur werd er opgeschaald naar een middelbrand. Na de brandmelding rukten verschillende brandweerkorpsen uit, omdat zich in het pand veel kwetsbare mensen bevinden. Volgens de veiligheidsregio Midden- en West-Brabant woedde de brand op de derde verdieping. Een voorlichter liet al snel weten dat de brand mogelijk is ontstaan in een stookruimte.

Maaswaarden ouderenzorg liet later via sociale media weten dat de brand is ontstaan door een gasbel in de verwarmingsketel. Het gebouw werd ontruimd. Het kinderdagverblijf in hetzelfde pand werd ook tijdelijk ontruimd. Omstreeks 10.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Verdere ontruiming van het zorgcentrum was daardoor niet nodig. Mede door het snelle ingrijpen van medewerkers en de brandweer is erger voorkomen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl