Nu al vuurwerkoverlast: Progressief Altena stelt vragen

Foto: Archief
30 november 2021, 17:26
Verlopen

ALTENA - De fractie van Progressief Altena heeft al verschillende signalen gekregen over vuurwerkoverlast, zelfs al vóórdat bekend werd dat ook dit jaar een vuurwerkverbod zal gelden.

Vanwege de knallen van (vaak) illegaal vuurwerk ontstaat schade, ervaren mensen geluidsoverlast en worden (huis)dieren angstig. Daarnaast is een adequate aanpak van de gemeente en politie belangrijk om verdere druk op de zorg te vermijden. Onlangs bereikten de raadsleden van Progressief Altena het nieuws dat het politieteam van de Langstraat een 06-nummer beschikbaar heeft gesteld waarop inwoners meldingen kunnen maken van vuurwerkoverlast. Deze vuurwerkhotline heeft zelfs al tot een heterdaad geleid.

Dit is voor Progressief Altena aanleiding om schriftelijke vragen te stellen. In 2019 was het ook in Altena mogelijk om via WhatsAppvuurwerkoverlast te melden, maar deze actie is in 2020 niet herhaald. Kijkend naar de signalen die de fractie heeft ontvangen, is men benieuwd of de gemeente Altena van plan is om dit jaar weer een (WhatsApp-)nummer beschikbaar te stellen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl