Stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk wil ‘een respectvollere insteek’

Foto: Archief
1 december 2021, 12:46
Verlopen

WOUDRICHEM - De stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk (ROHM) in Woudrichem maakt zich nog altijd zorgen over buitendijks bouwen.

De stichting procedeerde met succes bij de Raad van State tegen het plan Op ’t Loev, maar weet dat de gemeente en projectontwikkelaars nog steeds nadenken over een alternatief plan voor woningbouw aan de Hoge Maasdijk. Daarom heeft zij een brief gestuurd aan college en de gemeenteraad waarin zij verwijst naar hogere overheden en experts, die vanwege de klimaatverandering grote vraagtekens plaatsen bij buitendijks bouwen.

Daarnaast is Woudrichem onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, die dit jaar is aangewezen als Unesco werelderfgoed. De stichting wil nu van de gemeente weten of de Werelderfgoedstatus leidt tot een andere houding, dan wel ‘een respectvollere insteek’ bij het ontwikkelen van het terrein aan de Hoge Maasdijk.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl