Vuurtje stoken in vuurkorf of vuurton? Aanmelden bij de gemeente!

Foto: Archief
4 december 2021, 06:14
Verlopen

ALTENA - Wie in Altena tijdens de jaarwisseling een vuurtje wil stoken in een vuurkorf of vuurton, moet dit vooraf aanmelden bij de gemeente.

Het gaat om vuurkorven en tonnen tot 200 liter. Er is een aantal regels waaraan moet worden voldaan. Die staan op de website van de gemeente Altena, waar ook de aanmelding kan worden gedaan. Aanmelden kan tot maandag 27 december. Voor grotere vuren is een ontheffing nodig. Deze kan worden aangevraagd tot 23 december.

Dit jaar geldt opnieuw een landelijk verbod op het afsteken van vuurwerk. Carbidschieten is op 31 december wel toegestaan, tussen tien uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds en alleen buiten de bebouwde kom. Ook hiervoor zijn de regels te vinden op de website van de gemeente Altena.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl