Altena doet mee aan pilot voor logeerzorg voor mensen met dementie

Foto: Archief
11 december 2021, 06:14
Verlopen

ALTENA - De gemeente Altena neemt deel aan een regionale pilot voor geplande logeerzorg voor mensen met dementie.

Mantelzorgers proberen de situatie thuis voor de ouderen zo prettig mogelijk te maken. De behoefte aan een adempauze groeit daar mee ook. De cliënt met dementie kan tijdelijk op een logeerlocatie verblijven, zodat de mantelzorger rust krijgt. In de pilot worden vier logeerbedden in de regio uitgebreid, specifiek voor ouderen met geheugenklachten en dementie. De bedden bevinden zich op vaste locaties verspreid over de regio. Er wordt nog gedurende de pilot beoordeeld of een logeerbed in Altena toegevoegd zou moeten worden.

Inwoners die gebruik willen maken van logeerzorg, kunnen terecht bij OnsAltena voor om een indicatie aan te vragen. De looptijd van de pilot bedraagt 1 jaar. Afhankelijk van de uitkomsten van de pilot wordt een besluit genomen over het structureel inrichten van de logeerbeden; al dan niet met aanpassingen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl