Paula Jorritsma voorgedragen als burgemeester van Voorst

Foto: Gemeente Altena
14 december 2021, 06:37
Verlopen

WOUDRICHEM/TWELLO - De gemeenteraad van Voorst beveelt de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties aan om drs. Paula Jorritsma – Verkade uit Woudrichem voor te dragen om te benoemen tot burgemeester van Voorst. Dat is de uitkomst van de besloten raadsvergadering van maandag 13 december 2021.

Paula Jorritsma – Verkade is sinds januari 2019 wethouder van de gemeente Altena en was daarvoor sinds mei 2014 wethouder in Woudrichem. Ze is historica en heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur, ook als raadslid. Ze sluit goed aan op het profiel van de burgemeester die de gemeente Voorst zoekt, maar waarschuwt zelf dat ze niet het schaap met de 5 poten is. In haar sollicitatiebrief getuigt ze van haar belangstelling voor cultuurhistorie en landschap. Het karakter van Voorst, met zijn noaberschap, gastvrijheid en samenwerking spreken haar aan.

Haar credo ‘Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder’ past goed bij onze gemeenschap. Ze kijkt liever naar de overeenkomsten dan de verschillen en is daarmee een echte verbinder. Ze zoekt aansluiting bij de samenleving en krijgt daar energie van. Ze blijft zichzelf, durft zich kwetsbaar op te stellen en toont lef. Ze laat zelfreflectie zien en heeft humor. De gemeenteraad van Voorst draagt Paula Jorritsma – Verkade graag voor om burgemeester van Voorst te worden. De verwachte installatie is in februari 2022.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl