Bouw elektrische veren gestart met ceremoniële kiellegging

Foto: Riveer
16 december 2021, 21:51
Verlopen

REGIO - Op woensdag 15 december vond de kiellegging plaats van de twee elektrische schepen voor Riveer. Voor dit moment reisde een delegatie van Holland Shipyards Group, Riveer en Coco Yachts af naar scheepswerf Alumare in ?winouj?cie, Polen, waar de casco's worden gebouwd.

De ceremonie was vanuit Nederland via een livestream te volgen. Na een welkomstwoord door Alumare, vertelt Marco Hoogendoorn van Holland Shipyards Group uit te kijken naar een hele interessante, dynamische samenwerking de komende maanden. Volgens planning komen de aluminium casco’s begin juni en eind juli 2022 naar Nederland, om bij Holland Shipyards afgebouwd te worden.

Vanuit Nederland werden ook de namen van de nieuwe schepen bekend gemaakt door wethouder Joost van der Geest. “Vanaf 2023 gaan we een duurzame toekomst in met de Gorinchem XII en de Altena VI”, aldus Van der Geest. Beide gemeenten zijn financier van de nieuwe ponten die gaan varen tussen Gorinchem, Sleeuwijk, Werkendam en Hardinxveld. Holland Shipyards overhandigde twee herinneringsbordjes aan Riveer, waarop de namen te zien zijn.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl