Sfeervolle kerstvakantie vol verhalen op Loevestein

Foto: Slot Loevestein
18 december 2021, 06:18
Verlopen

POEDEROIJEN - Een kasteel in sfeervolle kerststemming, dat is Loevestein deze kerstvakantie. Overal fonkelende lichtjes, een mooi gedekte bankettafel, warme chocolademelk en spannende kerstverhalen.

In de grote zael van het kasteel staan drie mooi gedekte tafels, elke uit een andere eeuw en elk met een eigen verhaal. Professionele museumgidsen vertellen hoe er in de tijd van ridder Dirc en Hugo de Groot kerst gevierd werd. En wist u dat fortwachtersechtpaar Schanstra in de Eerste Wereldoorlog maar liefst honderden gasten op bezoek kreeg tijdens Kerst? Verder is er muziek en zijn er instaprondleidingen. Deze vakantie kunt u ook nog de tentoonstelling ‘400 jaar Hugo de Groot’ bezoeken. Beheerders Tim en Jacques zijn er druk mee geweest. Meer dan 1.000 lampjes hebben ze ingedraaid om een kilometer kerstverlichting op te kunnen hangen rondom de vesting. 

Het kerstverhaal op Loevestein wordt verteld van 11 december t/m 9 januari. Het museum is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur, behalve op 1e Kerstdag, Oudejaarsdag en Nieuwjaarsdag, dan is het gesloten. Een kaartje is online te koop of aan de kassa. U heeft een coronatoegangsbewijs nodig om een museum te kunnen bezoeken. Uiteraard is het programma onder voorbehoud van de dan geldende corona-maatregelen. Check voor uw bezoek daarom de website, www.slotloevestein.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl