Stichting Reanimatie Altena bewaakt AED netwerk

Foto: Archief
19 december 2021, 14:01
Verlopen

ALTENA - Het afgelopen jaar heeft de gemeente Altena zich ingezet voor een goed functionerend AED-netwerk in de gemeente Altena. De werkgroep AED-netwerk heeft dit samen met Wethouder Sheikkariem gedaan.

Het huidige AED-netwerk is nog niet volledig in beeld. De voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem hadden verschillende regels voorde instandhouding van de AED-netwerken. In 2022 willen we de gemeente het beheer en eigendom van alle AED’s in de gemeente door één organisatie te laten uitvoeren, te weten Stichting Reanimatie Altena. Deze stichting wordt contactpersoon en bewaakt het overzicht van alle AED’s in Altena. De stichting gaat ook de AED’s onderhouden en vervangen. Het grootse deel van het huidige AED-bestand is geleverd en wordt onderhouden door FUEGO BHV levert de AED’s en zorgt voor goede buitenkasten voor de AED’s.

Voor een goed functionerend netwerk zijn er twee criteria van belang. Een AED moet altijd beschikbaar zijn en aangesloten bij het burgerhulpverleningsplatform HartslagNu. Binnen de gemeente Altena zijn er momenteel ongeveer 120 AED’s die aan deze twee voorwaarden voldoen.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl