Intensief programma Team Voltena Dames 1

Foto: Weeda Media
20 december 2021, 08:15
Verlopen

ALTENA - In aanloop naar het einde van dit kalenderjaar staan er maar liefst vier wedstrijden in twaalf dagen op het programma voor de volleybalsters van Voltena.

Ondanks de coronamaatregelen mogen de topcompetities van de sport in Nederland doorgang vinden. Dat betekent dat de dames uit de gemeente Altena, uitkomend in de Eredivisie, mogen trainen en wedstrijden mogen spelen. Het voelt wel wat raar, zeker omdat de competities van alle andere sporten in de gemeente Altena zijn stilgelegd. De wetenschap dat heel veel mensen ook willen sporten, maar het niet mogen, is wel eens lastig. Hoe dan ook, de landelijke Eredivisie gaat doo, en dat betekent veel wedstrijden, ook al omdat er nog een inhaalwedstrijd tussen zit. Tussen 12 en 23 december wordt er achtereenvolgens gespeeld tegen Peelpush in Meijel, tegen Apollo 8 in Werkendam, tegen Sliedrecht Sport in Sliedrecht en tegen Dynamo in Apeldoorn.

De eerste twee wedstrijden zijn inmiddels gespeeld op het moment van schrijven. Twee keer werd verloren, tegen Peelpush met 3-1 en tegen Apollo 8 met 3-0. Met name in de eerste wedstrijd waren er kansen en deed Voltena, debuterend in de Eredivisie, zichzelf tekort door niet met minimaal 1 punt terug te komen naar Werkendam. Dat de wedstrijd tegen Apollo 8 zwaar zou worden was vooraf duidelijk. Apollo 8 is de bekerwinnaar van vorig jaar en komt dit seizoen uit op Europees niveau.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl