CDA Altena: lokaal maatwerk voor horeca-ondernemers

Foto: Pixabay
22 december 2021, 14:48
Verlopen

ALTENA - Tijdens de raadsvergadering van 21 december heeft de CDA-fractie gepleit voor een lokale koelkastregeling voor horeca-ondernemers in Altena die door de lockdown getroffen zijn.

CDA woordvoerder René Roovers: “De lockdown heeft opnieuw grote impact voor velen. Met name ook horeca-ondernemers die net voor Kerst mogelijk met voorraden blijven zitten met beperkte houdbaarheid. Het zou mooi zijn als een deel van dit verlies vergoed kan worden uit de lokale Corona Stimuleringsfonds. En nog mooier als daarbij ook de niet lang houdbare goederen via de voedselbank Altena toch een goede bestemming krijgen.”

Gelukkig heeft het college de handschoen opgepakt en is de bestaande lokale regeling onder andere op dit vlak verruimd. Horeca- en andere ondernemers kunnen gebruik maken van de verruimde regeling. Deze vergoedt 50% van de schade tot een maximum bedrag van € 1.500,-. Informatie hierover komt snel op de website beschikbaar van de gemeente Altena gaf het college aan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl