Jubilerende boeren delen met de voedselbank

Foto: Gerard Vos
22 december 2021, 14:38
Verlopen

ALTENA - De voedselbank in Altena krijgt deze week voor al haar cliënten een vers vlees pakket aangeboden namens de leden van de ZLTO afdeling Altena-Biesbosch.

Het is namelijk 125 jaar geleden dat één van de voorlopers van de ZLTO, de NCB, is opgericht en dat is reden voor een feestje. Daarom heeft de Vion Food Group, voor alle ZLTO leden een barbecue pakket beschikbaar gesteld om een feestelijke bijeenkomst mee te organiseren. Omdat het in Altena vanwege steeds veranderende coronaregels nog steeds niet gelukt is om een feestavond voor de leden te organiseren, heeft het bestuur van de afdeling besloten om in navolging van de afdeling ‘De Langstraat’ van de ZLTO, die dit eerder al deden, de vleespakketten aan de voedselbank ter beschikking te stellen.

Momenteel wordt er in de afdeling ook gewerkt aan een boek over de geschiedenis van de landbouw in Altena. Het is de bedoeling dat dit volgend jaar tijdens een nog te organiseren feestavond gepresenteerd zal worden.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl