Start verbouw milieustations: Andere inrichting verkort wachttijden

Foto: Gemeente Altena
22 december 2021, 20:42
Verlopen

ALMKERK - De milieustations van Giessen en Werkendam krijgen een andere indeling. Dinsdag 21 december gaf wethouder Roland van Vugt het startsein voor de verbouwing. Door het anders inrichten van het terrein worden de wachtrijen verkort en de dienstverlening verbeterd.

Veel inwoners uit Altena maken gebruik van de twee milieustations in de gemeente. In een enquête in 2020 gaven respondenten aan dat ze de wachttijden vaak te lang vonden. Eerder verruimde de gemeente al de openingstijden, onder andere met een avondopstelling. Nu is het tijd voor een volgende stap om de service op de milieustations te verbeteren. Door een gratis route en een betaalde route verbetert de doorstroming.

Wethouder Roland van Vugt: “De inwoners van Altena doen al heel goed aan afvalscheiding. Wij willen onze inwoners maximaal faciliteren om hun afval gescheiden in te leveren. Na de verbouwing kunnen mensen vlotter over het milieustation.”

Voor een aantal flinke ingrepen moeten de milieustations tijdelijk dicht. Voor Giessen is dit naar verwachting vanaf half januari. De precieze datum volgt nog. Tijdens de uren dat het milieustation in Giessen normaal gesproken open zou zijn, is het station in Werkendam extra open. Ook kan groenafval dan vaker gebracht worden naar Verschoor in Almkerk. Na de verbouwing in Giessen volgt Werkendam. Omdat de herinrichting daar minder ingrijpend is, hoeft het milieustation in Werkendam waarschijnlijk niet dicht, of minder lang. Na de verbouwing hebben beide milieustations drie ingangen; een voor tuinafval, een voor de gratis afvalstromen, en een voor het betaalde deel. Betaald afval afrekenen kan vanaf dan aan een betaalzuil.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl