Altena zet stap naar het nieuwe verwarmen

Foto: Archief
24 december 2021, 16:35
Verlopen

ALTENA - Dinsdag 21 december heeft de gemeenteraad de Warmtevisie vastgesteld. Hiermee zet Altena een belangrijke stap naar een CO2-neutrale gemeente. Het plan geeft aan hoe Altena via isoleren de stap maakt naar nieuwe, duurzame manieren van verwarmen van woningen.

Het plan is opgesteld samen met inwoners, ondernemers, organisaties, de woningcorporaties en netbeheerder Enexis. Altena kiest ervoor om tot 2030 vol in te zetten op isoleren. Enerzijds door inwoners te helpen met het isoleren van hun woningen, anderzijds door een intensief traject waarbij 3000 woningen worden geïsoleerd en de woningen klaargemaakt voor aardgasvrij.

“De Warmtevisie een belangrijke stap in de overgang naar nieuwe, duurzame manieren van verwarmen van onze woningen”, zegt wethouder Roland van Vugt. “Altena kiest voor een realistische aanpak. Het moet haalbaar en betaalbaar zijn voor iedereen. We beginnen bij woningisolatie. Een voor iedereen verstandige investering, die ons aardgasgebruik al flink zal terugdringen.”

Het uiteindelijke doel is overstappen van aardgas naar een andere, duurzame manier van verwarmen. Niet alleen in Altena, maar in heel Nederland. In het Klimaatakkoord staat dat alle gebouwen in Nederland in 2050 aardgasvrij moeten zijn. Op grote schaal overstappen op duurzame energie is nog niet haalbaar of betaalbaar. “Het is een grote klus waar we als Altena voor staan”, zegt Roland van Vugt. “Nu de raad heeft ingestemd met de Warmtevisie, kunnen we de komende jaren met z’n allen aan de slag. Iedereen in Altena kan hier op zijn of haar manier en eigen tempo een bijdrage aan leveren.”

Inwoners kunnen nu al aan de slag Iedereen kan energie besparen. Voor bespaartips, een aanbod voor energieadvies en informatie over subsidies kunnen inwoners terecht op www.altenawoontslim.nl.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl