Altenaliner in beeld bij Arriva

Foto: CDA Altena
24 december 2021, 17:25
Verlopen

ALTENA - CDA Altena pleitte vorig jaar voor een snelbus in de gemeente om de bereikbaarheid te vergroten. Wat het CDA betreft zou er een sneldienst moeten komen die de Kromme Nol, Hank en Nieuwendijk via een sneldienst met elkaar verbindt via de provinciale wegen N322, N267 en N283.

Een motie van deze partij, om te onderzoeken of deze zogenoemde ‘Altenaliner’ haalbaar is, werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen. Vervolgens ging wethouder Tanis er mee aan de slag en sprak hierover met Arriva. Indien Arriva het beeld heeft dat een dergelijke verbinding succesvol kan zijn, stelt Arriva een businesscase op om in beeld te krijgen of een en ander zowel vervoerstechnisch als financieel haalbaar is. Het idee van de Altenaliner is ontstaan tijdens de keukentafelgesprekken die het CDA met haar inwoners regelmatig voert.

Raadslid Otto van Breugel: “Altena is een landelijke gemeente die doorkruist wordt door de A27. Aan de randen bevinden zich openbaar vervoer opstapplaatsen de Tol, Nieuwendijk en Hank die het gebied naar buiten toe ontsluiten. De bereikbaarheid met openbaar vervoer tussen de 21 kernen is in veel gevallen niet optimaal en grotendeels afhankelijk van buurtbusverbindingen. Door twee buslijnen oost-west langs de provinciale wegen N283 en N322 richting Hank (N283) of Nieuwendijk (N322) te realiseren en uiteraard ook in de andere rijrichting richting Kromme Nol (N283) of Giessen/Andel (N322). Zou ook een ideale oplossing zijn om veel sneller te kunnen reizen. Onze studenten uit Altena zouden hiervan zeker gebruik van gaan maken.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl