A27 tussen Lexmond en Werkendam op één in file top 10

Foto: Archief
29 december 2021, 13:57
Verlopen

REGIO - Alle beperkende maatregelen vanwege corona hebben ook dit jaar geleid tot een forse daling van het aantal files op de Nederlandse wegen. Dit concludeert ANWB Verkeersinformatie op basis van haar filecijfers. De filezwaarte in 2021 daalde met 57 procent ten opzichte van 2019.

Het verkeersaanbod tijdens de ochtendspits, de graadmeter voor het woonwerkverkeer, was dankzij het massaal thuiswerken laag.Overdag was er slechts sprake van een lichte daling van het aantal files. De weersomstandigheden hebben het verkeer het afgelopen jaar een aantal keer flink gehinderd. Oktober was dit jaar de drukste maand op de weg. Opvallend was de terugkeer van de ochtendspits na het vervallen van het dringende thuiswerkadvies. De meeste files stonden dit jaar in Zuid-Holland en in Noord-Brabant.

In de jaarlijkse file top 10 van de ANWB staat de A27 richting Breda, tussen Lexmond en Werkendam, op nummer 1. De totale lengte en duur van de files zijn dit jaar weer lager dan in andere jaren.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl