Jaarwisseling in Altena voor hulpdiensten druk verlopen

Foto: Archief
1 januari 2022, 11:21
Verlopen

ALTENA - Zoals verwacht is de nacht van oud op nieuw in Altena voor de hulpdiensten druk verlopen. Oudjaarsavond begon rustig, na 01.00 uur zijn er diverse brandjes gesticht.

Brandweer, politie en medewerkers van de gemeente en het takelbedrijf zijn niet gehinderd bij hun werk. Voor zover op dit tijdstip bekend zijn er in de nacht in Altena tien sloopauto’s in brand gestoken en één caravan. De schade aan (gemeentelijke) eigendommen wordt in de komende periode geïnventariseerd. Dit jaar hebben 220 inwoners een melding gedaan voor het stoken van een vuurtje in een ton van maximaal 200 liter. Dat is aanmerkelijk meer dan afgelopen jaar, toen deze melding voor het eerst werd ingesteld. Deze melding geeft inwoners de mogelijkheid om, onder voorwaarden, op een veilige en verantwoorde manier het nieuwe jaar met een vuurtje in te luiden.

Burgemeester Lichtenberg: “Het melden van deze stooktonnen is een goed voorbeeld hoe we samen om moeten gaan met gebruiken tijdens de jaarwisseling. In Altena is het stoken van een vuurtje en daar met enkele familieleden en vrienden samenkomen, een oud gebruik. Als dit op een veilige manier gebeurt, zonder overlast voor de omgeving en zonder extra kosten voor de gemeenschap, is dat een gebruik dat ik als burgemeester wil steunen. Ook voor grotere vuren zijn constructies af te spreken. Ook die zijn veilig en verantwoord te organiseren. Inwoners die daar interesse in hebben, zijn in de loop van het jaar van harte welkom bij mij aan tafel. Ook dit jaar hebben veel inwoners geheel volgens de coronarichtlijnen oud en nieuw gevierd. Dank daarvoor. Het is een manier van vieren van de jaarwisseling die ik ook gun aan onze hulpverleners en aan onze inwoners die te maken hebben met veel overlast. Ik denk dan aan onze vrijwillige brandweerlieden bijvoorbeeld. Maar ook aan de politie, de mensen in de zorg, de medewerkers van de buitendienst die ’s nachts in de weer zijn. Zij zetten zich het hele jaar in voor onze veiligheid en gezondheid en wat zou het een mooi cadeau van ons aan hen zijn als wij hen een jaarwisseling geven die ze samen met hun dierbaren kunnen doorbrengen. Een jaarwisseling waarbij de pieper niet afgaat; een jaarwisseling als volksfeest voor iedereen.”

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl