Familiebedrijf Schouten Europe neemt Nijland Food over

Foto: Mark van Noorloos
2 januari 2022, 14:11
Verlopen

GIESSEN - Het Giessense familiebedrijf Schouten Europe, producent van vlees- en visvervangers, neemt het onlangs failliet verklaarde Nijland Food uit Goor over. Schouten neemt alle gebouwen en machines over en zet zich er voor in dat zoveel mogelijk werknemers van Nijland hun baan kunnen behouden.

De markt van plantaardige alternatieven voor vlees- en vis, is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Ook de concurrentie in de markt is toegenomen. “Wij hebben het produceren en verpakken altijd uitbesteed, zodat we flexibel waren en ons konden toeleggen op innovatie. De laatste jaren is er echter steeds meer krapte ontstaan in productie- en verpakkingscapaciteit. Dit kwam onze marktpositie niet ten goede. Deze overname biedt ons weer ruimte om verder te groeien”, aldus CEO en eigenaar Henk Schouten. Schouten en Nijland zijn geen onbekenden van elkaar. Nijland heeft twaalf jaar lang producten voor Schouten verpakt. Sinds vijf jaar werden er bij Nijland ook enkele Schouten-producten geproduceerd. De overname van Nijland betekent niet direct dat Schouten al haar producten zelf gaat produceren en verpakken.

Schouten startte in 1990 als eerste Nederlandse partij met de ontwikkeling van vleesvervangers op basis van plantaardige eiwitten. Het bedrijf vermarkt één van de meest uitgebreide en gevarieerde assortimenten ter wereld en levert haar producten in meer dan 50 landen. Ook ontwikkelt het bedrijf veel klantspecifieke producten.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl