Gemeenteraden aan zet om meer beleggen van Maasveren mogelijk te maken

Foto: Archief
7 januari 2022, 13:37
Verlopen

REGIO - Stichting de Bergsche Maasveren mag een groter deel van de ontvangen bruidsschat gaan beleggen in aandelen. In de oude afspraken is vastgelegd dat de stichting maximaal 10 procent mag beleggen.

Samen met de rente op het geld dat op de bank stond, moest dat genoeg zijn om het kapitaal van 22,6 miljoen euro in stand te houden. Maar de tijden zijn veranderd. Met als gevolg dat de stichting flink inteert op het eigen vermogen. Daarmee zou een einde komen aan de gratis overtochten door de veerdiensten Waalwijk-Drongelen, Bern-Herpt en Sprang-Capelle-Dussen.

En juist het overeind houden van die gratis overtochten was de reden dat het Rijk de 22,6 miljoen euro meegaf. De Raad van Toezicht van de stichting, met daarin wethouders van de vier gemeenten, vraagt de gemeenten nu toestemming dat de stichting meer geld mag beleggen. Vrijwel zeker zullen de gemeenteraden akkoord gaan.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl