Rijkswaterstaat onderzoekt betrouwbaarheid van sluizen en beweegbare bruggen

Foto: Archief
8 januari 2022, 10:17
Verlopen

ANDEL - Rijkswaterstaat is een onderzoek gestart om de betrouwbaarheid van de sluizen en beweegbare bruggen in de Maas en de Afgedamde Maas te verbeteren.

De Wilhelminasluis bij Andel is één van de te onderzoeken sluizen. Aanleiding voor het onderzoek is het feit dat de aandrijfinstallaties en de ict-systemen voor de bediening in de sluizen, bruggen en gemalen aan het einde van de technische levensduur zijn. Hierdoor neemt het aantal storingen toe, wat hinderlijk is voor zowel de scheepvaart als het wegverkeer.

Reparaties zijn niet altijd meer voldoende en daarom wil Rijkswaterstaat de sluizen, bruggen en gemalen weer bedrijfszeker maken. Onderzoek moet uitwijzen wat allemaal nodig is voor de modernisering. De daadwerkelijke werkzaamheden starten pas in 2026.

 

Zelf nieuws doorgeven? Tip onze nieuwsredactie.

Stuur jouw persbericht of informatie naar redactie@radioafm.nl